diumenge, 10 de març del 2013

La piràmide del aliments




      Ja fa dues setmanes que  tractam el tema dels aliments, hem parlat de les propietats dels aliments i del què aporten al nostre cos. Hem vist els aliments que ens aporten energia i força, els hidrats de carboni (cereals, pasta, pa ...); també hem parlat de les vitamines proporcionades per les fruites i les verdures i que permeten el normal funcionament del nostre organisme; també hem parlat de les proteïnes, que serveixen per estructurar les nostres cèl·lules, en definitiva, donen forma als nostres músculs i són  proporcionades per la carn, els  productes lactis, el peix, l'ou i en menor quantitat per les llegums. No ens hem oblidat dels greixos, els bons i els dolents.
    Hem arribat a la conclusió  què ens convé una dieta equilibrada com la mediterrània perquè alterna els aliments adients en la proporció equilibrada. Hem conclòs també que ens convé menjar menys dolços i més fruita i verdura.
      A la fi d'aquestes discussions els alumnes han treballat el tema amb informació escrita i han elaborat una piràmide d'aliments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada